Ostotoimeksianto­myytit

11.10.2021

Ostotoimeksiannossa sovimme asiakkaamme kanssa, että etsimme hänelle hänen haluamansa kodin. Kyseessä on erittäin toimiva väylä löytää haluttu kohde ilman kilpailua muiden ostajien kanssa.

Ostotoimeksiantoihin liittyy edelleen harhakäsityksiä, vaikka niitä on tehty Suomessakin jo pitkään. On myös paljon kysymyksiä, jotka vaativat selvennystä. Mitä ostotoimeksianto minulle maksaa? Olenko velvoitettu ostamaan minulle tarjotun kohteen? Lukemalla alta lisää tiedät olennaiset asiat ja voit halutessasi tehdä huoletta meidän kanssamme ostotoimeksiannon tulevasta kodistasi.

Kun etsimme, etsimme tosissamme

On totta, että aikanaan, kun ostotoimeksiantoja oli tehty Suomessa vasta vähän aikaa, niitä käytettiin myös väärin. Tietyt asunnonvälitysfirmat markkinoivat epärehellisesti kiertämällä alueita ja muka etsimällä jollekin kotia, vaikka asiasta ei ollut tehty sopimusta. Siitä on onneksi kauan, ja nykyään myös Aluehallintovirasto valvoo, ettei välittäjä voi markkinoida ostotoimeksiantoa, jos hänen kanssaan ei ole tehty asiasta kirjallista sopimusta. Näin turhat asukkaiden lähestymiset ovat jääneet pois. On myös ollut aina varmaa, että kun postilaatikkoon tupsahtaa Sp-Koti Aulan lappunen, jolla etsimme alueelta kotia jollekin asiakkaallemme, olemme tosissamme. Potentiaalinen ostaja on olemassa ja haluamme löytää hänelle uuden kodin.

Sopimus ei sido ostamaan meidän kauttamme

Mutta mennäänpä tarkemmin ostotoimeksiantoon liittyviin myytteihin. On väärä uskomus, että ostotoimeksiantosopimuksen tehtyäsi olisit sitoutunut ostamaan asunnon nimenomaan meidän kauttamme. Tähän asiaan suhtautuminen vaihtelee välitystoimistojen mukaan, mutta me Sp-Koti Aulassa haluamme vain, että löydät toivomasi kodin. Ja tehtyäsi ostotoimeksiannon kanssamme saat edelleen ostaa tulevan kotisi mitä kautta haluat. Kyseessä voi olla toisella välitysliikkeellä myynnissä oleva, meidän etsimämme, yksityisen henkilön tarjoama… Mikään ei pakota sinua ostamaan asuntoasi juuri meiltä. Mutta teemme toki hartiavoimin työtä sen eteen, että löytäisimme sinulle juuri sen toiveissasi olleen asunnon, jonka tulet valitsemaan.

Välityspalkkio on vakio

Toinen ostotoimeksiantoon liittyvä myytti on se, että toimeksianto tulisi maksamaan asunnon ostajalle paljon enemmän kuin jos hän ostaisi sellaisen kohteen, joka jo löytyy myynnistä. Tämäkään myytti ei pidä paikkaansa. Totuus kiinteistökaupassa on se, että asunnon ostajana maksat aina tavalla tai toisella välityspalkkion. Vaikka välityspalkkiosta ei tulisikaan sinulle erillistä maksua, on se aina laskettuna hintapyyntiin mukaan. Ostotoimeksianto tai myyntitoimeksianto, hinnanmuodostus toimii hyvin samalla tavalla.

Samansuuntaiset intressit säästävät rahaa

Ostotoimeksiantoon liittyy erittäin hyviä asioita. Jos ja kun ostaja löytyy, ovat neuvottelut usein nopeat ja kevyet, joten myyjä pääsee prosessissa helpommalla kuin normaalissa myyntitoimeksiannossa. Näin myyjällä saattaa olla jopa enemmän neuvotteluhalukkuutta hinnasta. Eli vaikka ostotoimeksiantajana maksatkin välityspalkkion, voit voittaa alemman hankintahinnan kautta. Ja myyjä voittaa ajassa ja vaivassa, eli myös hän tekee paremmat kaupat. Todellinen win-win, eikö vain?

Maksat vain, jos teet kaupat

Joskus olemme kuulleet kysymyksen ”paljonko ostotoimeksiannon tekeminen maksaa”? Vastaus kuuluu: ”ei mitään”. Ainoa hinta, joka tulee maksettavaksi, on välityspalkkio, jos toiveissa oleva koti löytyy ja kaupat tehdään. Tarjottavia kohteita voimme käydä katsomassa useita, mutta ostotoimeksiantajana et ole velvoitettu ostamaan yhtäkään niistä. Teemme ostotoimeksiannon kanssasi neljäksi kuukaudeksi, ja jos löydät kohteen muuta kautta, niin riittää, että ilmoitat meille, kuinka kotisi löytyi jo toista kautta. Siinä tapauksessa päätämme sopimuksesi ja sitä kautta asuntosi etsimisen sekä siihen liittyvän markkinoinnin.

Keskustellaan ja etsitään sinulle paras vaihtoehto

Useimmiten ostotoimeksiannon kautta löytyy odotuksien mukainen koti, koska olemme taitavia etsijöitä. Ota siis meihin yhteyttä, kun haluat keskustella ostotoimeksiannon tekemisestä. Me olemme valmiita tekemään paljon töitä ja löytämään sinulle unelmiesi kodin. Ostotoimeksiannot ovat modernia kiinteistökauppaa ja hyvin tehokas tapa löytää todellinen helmi, joka ei koskaan tule yleiseen myyntiin.

Yhteystiedot